Het lichaam is elektrisch!

Het lichaam is elektrisch!

Ouder worden heeft voor- en nadelen. Nadeel vind ik dat er steeds minder dingen nieuw zijn. Ik heb bijna alles al eens langs zien of horen komen. Daarom was ik nu extra enthousiast over een nieuw inzicht. Wat ik nog nooit gehoord had is dat wij elektriciteit in ons lichaam hebben.

Tijdens een lezing van Hyacintha noemde zij al eens dat elke cel een bepaalde hoeveelheid millivolts heeft. Deze uitspraak viel mij wel op maar ik kon er weinig mee. Totdat ik onlangs in aanraking kwam met het werk van Jerry Tennant. Hij was uitbehandeld en bedacht dat als hij één cel kon genezen dat hij al zijn cellen kon genezen. Hij ging zich verdiepen in de werking van de cel.

In zijn boek ‘Healing is Voltage’ spreekt Tennant over de PH-waarde van het lichaam. Dat dit de zuurgraad van het lichaam aangeeft wist ik wel. Nieuw voor mij was dat PH de uitdrukking is van de hoeveel stroom/elektronen in een cel. Net als in een batterij bleek dit + of – te kunnen zijn. Bij een –waarde geeft de cel energie en bij een +waarde ‘steelt’ de cel energie van je. In het Engels spreek Tennant over een ‘electrondonor’ en een ‘electronsteeler’.

Interessant is dat wij in ons normale dagelijks leven invloed hebben op de hoeveelheid elektronen in onze cellen. Als je het hoort hoe dan is het zo voor de hand liggend. De zon is wel de meest voor de hand liggende. Zonnestralen laden je letterlijk op.

Water energie geven en nemen. Stilstaand water is een ‘steler’ van energie, stromend water een donor. Van een douche krijg je dus energie en van een bad word je moe. Stroom stroomt van de ene plek naar de andere. Elektronen tussen mensen ook! Aangeraakt worden door iemand met meer elektronen geeft elektronen. Ook daarom kan een massage ook zo lekker voelen. Door blikseminslag wordt de aarde geladen met elektronen. Als je op blote voeten loopt, doneert de aarde elektronen[1] [2]  aan jou. Dit kan ook indirect. Een poes of hond loopt buiten, laadt zich op. En als het dier geaaid wordt dan doneert het elektronen aan jou. Door spierbeweging worden er elektronen aangemaakt. Nu weet ik waarom ik van een stukje wandelen meer energie krijg dan van lui op de bank liggen. Dit wetende is het gemakkelijker om meer te gaan bewegen.

 Ik ben super enthousiast over mijn nieuwe inzichten. Wil jij er meer van weten? In dit filmpje vertelt Tennant in een paar minuten meer dan hierboven staat. Triggert bovenstaande je voldoende om nog meer van Tennant’s theorieën te weten te komen, bekijk dan deze lezing.